vrijdag 19 november 2010

Kalkoen


En dat was drie. Drie keer kalkoen met gestampte aardappelen, boontjes en cranberrysaus omdat het bijna Thanksgiving is. Thanksgiving is de belangrijkste feestdag voor de Amerikanen en dus organiseert de school van alles en mocht ik bijna elke dag deze week komen opdraven.

Ouders waren uitgenodigd om een Thanksgivingslunch te komen eten met hun kind(eren). Kindergarten, groep 3 en 4 waren op dinsdag aan de beurt en de groepen 5,6, en 7 op woensdag. Ik mocht, samen met vele andere moeders, twee keer.
Kalkoen, aardappelen, bonen en cranberrysaus vormen samen met een speciale jus en pompoentaart toe, het Thankgivingseten. Alle Amerikaanse gezinnen zullen volgende donderdag aan een keurig gedekte tafel deze klassieke gerechten op hun bord scheppen.
Op woensdag organiseerde de kleuterjuf ook een ‘buffalo hunt’. Thanksgiving heeft te maken met de pilgrims, de eerste immigranten uit Engeland, en hun samenwerking met de Indianen. Dus alles wat met ‘native Americans’ van doen heeft, komt ook deze week aan bod. Woensdag mocht Lisette mee naar school: ik kon niet en eten en op een buffalo jagen op hetzelfde moment.
Thanksgiving is natuurlijk een in en in Amerikaans feest. Julian z’n groep 6 organiseerde donderdag een ‘All American musical’, met liedjes over de 50 staten en hun hoofdsteden en natuurlijk het volkslied. Door alle aanwezigen meegezongen met de hand op hun hart.
Mrs Wiggins, Daniël z’n speciaal onderwijsjuf had een heel project van Thanksgiving gemaakt. Afgelopen dinsdag was ze met haar klasje naar de supermarkt geweest om bonen en aardappelen te kopen. Woensdag had ze met de jongens bonen afgehaald en gisteren aardappelen gestampt.
Vandaag waren we, de ouders, uitgenodigd om te komen eten. Was ik weer op school, nu in Daniël z’n speciaal onderwijsklasje samen met de twee andere moeders. Er zijn nog drie jongens in de klas, waaronder een tweeling, vandaar dat er maar drie moeders zijn. Het eten was heerlijk; Daniël genoot van de kalkoen, ik van de pompoentaart.
Maar ik wil nu wel weer gewoon rijst of pizza, ook al moet Thanksgiving zelf nog komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten