maandag 1 november 2010

Snoep


‘Stop Obama now!’ of ‘I am a soccer mom’, of ‘Proud of my Eagle Scout’: Amerikanen laten graag hun mening zien via stickers op de auto. Of ze zijn zo trots op hun nageslacht dat ze stickertekeningetjes van een huisje-boompje-beestje-gezin op de achterruit hebben: ’n papa, mama, zoon in football outfit, een cheerleader dochter en een hond.
Bijna elke uiting gaat vergezeld van een sticker in de vorm van een mooi lint, meestal geel: ‘Save our Troops’ staat er in statige letters. Want hoe je ook over de oorlog denkt, de soldaten overzee die voor onze vrijheid vechten zijn de helden in dit land en moeten geëerd.

Gisterenavond lag de keukentafel vol met snoep. Snoep in alle soorten en maten: lollies, Kitkats, Reece (met pindakaas, brrrr), Skitters, M&M’s. Bij Daniël droop het chocola van z’n kin, Simeon had blauwe tanden en Julian stond te springen van alle suiker. Het resultaat van een uurtje trick or treat...
Wat moet ik ermee? Meteen weggooien natuurlijk. Maar dat is toch moeilijk, het blijft eten. Ook al hebben de jongens hun buik nu wel vol en mogen ze vanmiddag niet weer ongelimiteerd graaien.
Gelukkig biedt de school mij een elegante oplossing. Deze hele week is er een grote snoepinzamelactie georganiseerd. Elke ochtend kan je je overtollige suikers kwijt in twee grote tonnen die bij de ingang van de school staan. Een organisatie in California verzamelt al ’t snoep van deelnemende scholen en stuurt ’t op naar....de soldaten die overzee vechten voor onze vrijheid!
Ik laat een zak vol snoep in de grote ton vallen en voel me niet meer schuldig dat ik in dit land rondrij zonder gele sticker in de vorm van een lint op de auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten