vrijdag 18 februari 2011

Drie elven

Maxima en Willem A. trouwden op 2 februari 2002. Een datum die natuurlijk niet zomaar was gekozen; 02-02-02 is een speciale dag en bovendien niet moeilijk te onthouden. Sinds we het nieuwe millenium ingegaan zijn, zijn er al tien bijzondere dagen geweest met drie keer hetzelfde cijfer die veel mensen inspireerden en drukte veroorzaakten in gemeentehuizen. Als je dit jaar op 11 november iets bijzonders wilt, is het zaak om vanavond aan de slag te gaan.

Kaarsen aan, softe muziek uit de luidsprekers, de wijn voor speciale gelegenheden ontkurkt, lekker eten op tafel; volgens verloskundigen en gyneacologen moet het vandaag gebeuren. Tenminste als je zou willen dat je oogappeltje op de drie elven wordt geboren. De artsen waarschuwen wel onmiddellijk dat ze geen garanties geven.
Met stijgende verbazing lees ik het artikel onder de kop: ‘You need to get busy now’. Zouden er echt stellen zijn die elkaar vandaag diep in de ogen kijken omdat de kalender dat vraagt? Ik kan me voorstellen dat je dat doet om andere redenen maar niet om reden van een datum.
Maar ja, wij hebben drie kinderverjaardagen die bepaald zijn door ziekenhuisschema’s. Simeon is op de 13e geboren, het was vast geen toeval dat er die dag nog plek was voor een keizersnee. Het kwam ons, met bezoek uit Nederland in huis, heel goed uit. Ik geloof niet meer zo in horoscopen en Chineze apen of draken. Laat staan dat drie dezelfde cijfers mij zouden inspireren.

Ieder die wel gecharmeerd is van mooie data moet vanavond aan de slag. En als het niet lukt, kan je begin november altijd nog proberen om de dienstdoende arts om te kopen om op de elfde een keizersnee te plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten