dinsdag 19 april 2011

Kleur

Ondanks dat we zo ons best hadden gedaan vorige week om het huis op te ruimen en schoon achter te laten, compleet met bloemen op het aanrecht, waren de kijkers niet enthousiast. De indeling, met alle openheid, vonden ze prima, het zwembad uiteraard mooi, ze vielen over de verf op onze muren. Er was teveel kleur in huis, nu vraag ik je!

Ik snap niet dat je daar als aspirant koper niet doorheen kijkt. Wij kochten dit huis ook met bloemetjesbehang in de keuken en bijna zwarte muren in één van de slaapkamers. Smaken verschillen, het leuke aan een huis kopen is nu net dat het loont om het naar eigen inzicht in te richten.
Ik loop door ons huis en probeer het met ogen van een vreemde te zien. Is er teveel kleur? Hoe zou het eruit zien als we de muren in witte tinten hadden geschilderd? Saai, denk ik meteen, en groot. De slaapkamers, de woonkamer, onze badkamer zijn zo ruim bemeten, die kleuren op de muren zijn hard nodig om het gezellig te maken.
Nu is gezellig natuurlijk een oer-Nederlands woord en zoeken Amerikanen misschien toch meer de sfeer van grootsheid, maar erg uit de band gesprongen zijn we nu ook weer niet met de verf. In de woonkamer is één hoge muur donkerrood en als je die wit wilt, is dat veel werk. Alle andere muren zijn in lichte tinten gehouden, één of twee lagen gebroken wit moet voldoende zijn.

Wat doen we? Toch maar het blauw in onze slaapkamer vervangen? We hebben een discussie die verdacht veel lijkt op een discussie die we met onze makelaar in Nederland voerden. Ons huis in Delft, dat een jaar geleden is verkocht, had oranje trappen en twee oranje muren. Veel kijkers deden er moeilijk over. Zou het dan toch aan ons liggen en houden we in tegenstelling tot de gemiddelde huizenkoper teveel van kleur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten