woensdag 15 juni 2011

Tandvlees

Nog twee weken. Nog twee weken en dan staan de verhuizers voor de deur. Voor we het weten zal ons huis veranderd zijn in een dozenparadijs met mannen die zwetend alle kopjes, schotels en borden inpakken. Ze zullen de bank en de stoelen eerst in een deken wikkelen en dan in bubbeltjes plastic. Ze zullen liters Gatorade naar binnen klokken en footlange sandwiches van de Subway eten.

Wij zullen naar een hotel vluchten en Daniel z'n verjaardag, die midden in de verhuizing valt, in een restaurant vieren. Uiteraard zullen de jongens precies die ene pyjama aan willen of dat ene boekje willen lezen, dat ik niet in de koffer heb gestopt en allang onderin een verhuisdoos zit.

Ik zal de verhuizers dit keer wél controleren, zodat ze Julian z'n posters niet opvouwen, maar netjes oprollen. Zodat ze onze kleren netjes aan de hangers in de speciale dozen ophangen en dan de ruimte daaronder niet volproppen met truien en shirts. De vorige keer was echt alles gekreukt. Ik zal controleren of ze ons beeld van twee vliegende vogels niet alleen netjes in de speciaal voor het beeld gemaakte houten krat zetten, maar dit keer ook vastzetten.

Ik zal van hot naar her rennen, vragen beantwoorden, laatste knopen doorhakken en ondertussen samen met Simeon een bedankkaart voor de juf maken omdat het zijn laatste schooldag is, verhalen van Julian aanhoren die op een surfkamp is in Galveston, afscheid nemen van de moeders in het zwembad en een laatste keer van ons heerlijke zwembad genieten.

Als de verhuiswagen drie dagen later onze nieuwe straat in Virginia binnenrijdt, draaien we de film achterstevoren af. We zullen kasten inruimen met puzzels en lego, ontbijtborden inruimen, kleren uithangen, met de bank heen en weer schuiven, schilderijen ophangen en een mooi plekje zoeken voor ons vogelbeeld.

Vandaag precies over een maand komen we op Schiphol aan voor een vakantie in zeildorp Woudsend. Als het niet op mijn tandvlees is, dan toch wel op mijn laatste krachten.

1 opmerking:

  1. Met zo'n heerlijke vakantie in het vooruitzicht gaat dat helemaal lukken zus!!!

    BeantwoordenVerwijderen