vrijdag 26 augustus 2011

Irene

In Houston waren we voorbereid. We hadden op maat gemaakte houten panelen die we in geval van, voor de ramen konden zetten. In de garage hadden we een noodvoorraad water, kaarsen, zaklampen, batterijen, blikvoer en spaghetti. In de badkamer stonden twee dozen klaar met de meest noodzakelijke spulletjes, zodat we in geval van een nood-evacuatie binnen een paar minuten in de auto konden zitten.
Maar tijdens de verhuizing heb ik deze voorraden ontmanteld. We hebben in elke kast een zaklamp staan, maar dat is het enige dat over is van onze voorbereiding op orkanen.

En nu, koud drie weken terug aan de Oostkust, raast Irene onze kant op. Het is moeilijk in te schatten hoeveel last we er echt van gaan krijgen. We wonen, anders dan in Houston, niet in een gebied dat kan overstromen en we wonen veel verder van de oceaan af. Maar toch.
De supermarkten puilden uit vanmorgen. Iedereen liep rond met een kar vol wc-papier, water en brood.
Harro maakt zich terecht zorgen over z’n nieuwe bootje dat in de haven aan de Potomac ligt. De zeilvereniging stuurde al een waarschuwende email. Na enig gereken hebben we bedacht dat het zaterdagochtend nog net op tijd is om de Laser met extra lijnen vast te zetten.
Wat doen we met de trampoline? Het oog van Irene zal dan wel niet over Washington razen, maar we ontkomen niet aan een enorme storm de komende dagen. Wat doen we met het tuinmeubilair? De garage staat nog vol met dozen, daar past het niet in.
Wat als de stroom uitvalt? Hebben we voldoende eten in huis om tot zondag iedereen eten te geven? Gelukkig heb ik nog geen kans gezien om de vriezer vol te proppen, er zal weinig bederven als we ‘t lang zonder elektriciteit moeten doen.
Aanstaande maandag vliegt onze nieuwe au pair naar DC. Zullen er wel vluchten gaan? Moet ze misschien een omweg maken? We zullen de KLM-site in de gaten houden.

Gelukkig kreeg ik net een email van onze buurman in Houston. Naast dat hij wist te melden dat met het zwembad alles goed is, was hij ook bezorgd. ‘We zullen voor jullie bidden’, schreef hij.

1 opmerking:

  1. Wij bidden met m mee! Neem aan dat t bootje traditie getrouw gedoopt is, dat schijnt te schelen.... STERKTE! X

    BeantwoordenVerwijderen