vrijdag 13 april 2012

Boekjes maken

Daar zitten we dan met al onze Amerikaanse apparatuur. Prachtige wasmachine, maar die zal niet doen op de Europese stroom. Heerlijk koffiezetapparaat dat vast en zeker ontploft als we ‘m 220 Volt gaan geven in plaats van 120. Friteuse, mixer, vermaler, allemaal ongeschikt voor ‘t Nederlandse net.
Die vermaler heb ik alleen maar gekocht om amandelen tot pulp te malen, en omdat amandelspijs in Nederland gewoon te koop is, heb ik die niet meer nodig. Maar al die andere spullen wel. Net zoals schemerlampen, bureaulampen, de wekker, de boormachine, elektrische tandenborstel en natuurlijk het veelgebruikte lamineerapparaat.

Het plan is om op 17 juni een grote yardsale te organiseren; hopelijk vinden al onze apparaten dan een tweede huis. En omdat we toch bezig zijn, zoeken we ook meteen al het speelgoed uit, de kinderboeken en alle kleren. Kan alles wat te groot, te klein of te kinderachtig is ook verkocht worden.
Naar goed Amerikaans gebruik, zullen we de opbrengst van deze tuinwinkel-voor-één-dag niet zelf houden, maar weggeven aan een goed doel. De helft van de opbrengst gaat naar Freedom Hill, onze Amerikaanse school, de andere helft naar de Nederlandse zaterdagochtendschool. Beide scholen hebben veel voor ons gedaan en het is prettig dat we zo wat terug kunnen doen. Dat beide scholen bereid zijn om alle ouders die in hun bestand staan, aan te schrijven om publiciteit voor de sale te maken, is mooi meegenomen.
Oma is op bezoek, zij zoekt de boeken en het speelgoed uit. De garage is al uitgezocht. We maken foto’s en verzinnen prijzen per item en maken een lange lijst met te verkopen producten die we binnenkort online zullen zetten: hou de sociale media in de gaten!

En dat lamineerapparaat? Dat gebruiken we om boekjes voor Daniël te maken. Boekjes met woorden met de ui, eu ie en ei. Boekjes over onze trip naar New York en de vakantie naar Curaçao.
Tot onze verrassing, kwam uit de garage een tweede lamineerapparaat tevoorschijn: ooit in Nederland gekocht en geschikt voor 220 Volt. Hopelijk heeft ie zes jaar stoffige garages en verschillende verhuizingen overleeft. Kunnen we straks in Nederland weer fijn boekjes maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten