dinsdag 18 januari 2011

Langdradig

Het nieuwe jaar komt wat schuchter op gang. De eerste week hadden we bezoek en was het op maandag en dinsdag nog vakantie. Dat was prettig, we konden rustig beginnen en langzaam weer wennen aan het schoolritme.
‘School dicht?’ vroeg Daniël vorige week nog elke dag. Op ons ‘nee, de school is open’ keek meneer hevig teleurgesteld. Ook de hoopvolle vraag die hij ’s middags uit school stelde: ‘zwemmen?’ moesten we negatief beantwoorden. Ja, vorige week was weer een gewone schoolweek, maar het zwembad was nog dicht. De zwemlessen beginnen pas deze week weer. Net als de voetbal.

Dus konden we vorige week elke middag rustig aan doen. Lekker thuis rondscharrelen, verven, knippen en boekjes lezen. Uit school was er nog niet veel haast. Ook al had Julian wel al huiswerk en begint zijn science project op stoom te raken.
Volgende week moet hij de resultaten presenteren van een wetenschappelijk experiment dat hij thuis uitvoert. We hebben rottende aardbeien en frambozen in de vensterbank staan, omdat Julian onderzoekt welke bessensoort eerder beschimmeld raakt. Tot nu toe winnen de aarbeien.
Deze week moet het allemaal weer beginnen. Alle naschoolse activiteiten staan weer op de agenda: voetbal en zwemmen voor Julian, twee keer per week zwemmen voor Daniël en zwemmen voor Siemie. Simeon z’n voetbal laat nog even op zich wachten. Ik had me voorbereid en stond klaar om taxichauffeur te gaan spelen, sporttassen in en uit te ruimen en handdoeken, zwembroeken en voetbalsokken te gaan wassen.

Maar dat viel gisteren allemaal dood voor de kast. Het was Martin Luther King Day: de dag dat de VS haar zwarte held herdenkt en de scholen waren dicht. Het had zondag de hele dag geregend, zodat de voetbalvelden gisteren nog zompig waren. Julian z’n eerste training van het jaar werd afgelast.
Toen bleek Lisette ziek en liet de beloofde zon zich niet zien: mijn idee om naar het strand te gaan was opeens niet meer zo aantrekkelijk. Dus liep ik gisterenmiddag met Simeon en Daniël in de supermarkt en aten we kip, want dat wilde Daniël en macaroni, want dat is favoriet bij Simeon.
Julian bleef alleen thuis, onder luid protest rondde hij z’n literatuuronderzoek af. Hij weet nu alles over schimmels en andere lange dradige organismen. Heel goed natuurlijk, maar het helpt niet om het wat langdradige begin van het jaar in een stroomversnelling te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten